Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Darren Shan kihívás

Even in death, may you be triumphant!

Írói szabályzat és fejléc a történethez

2016. szeptember 10. 00:47 - Zajec_

Itt minden fontos tudnivalót megtalálsz. Ha később is visszanéznél, oldalt a Segédlet box alatt megtalálod a gyorslinket!

Írói szabályzat:

A jelentkezéssel az író vállalja, hogy a szabályzatot és a határidőket betartja; a szabályok be nem tartása kizárást von maga után.

A kihívás ideje alatt az író az írótársain kívül nem árulhatja el másnak a kulcsait, és nem fedheti fel, hogy melyik történetet írta. Ha leleplezi magát, akkor sajnos meg kell válnunk tőle, mint versenyzőtől, de ettől függetlenül a beküldött történetét véleményezni lehet, de pontozni nem. Ezen kívül, amennyiben lesz második felvonása a kihívásnak, a jelentkezése elutasításra kerülhet.

Az íróknak lehetőségük van egymással beszélni, tanácsot kérni és ötletelni. Erre egy zárt facebook csoport ad majd lehetőséget, a jelentkezés lezárta után, valamint a kulcsosztás is itt fog zajlani.

  1. A főkulcs: hogy minden író egyenlő esélyekkel induljon, a kulcsválaszték a jelentkezés lezárta után, egy előre megbeszélt időpontban kerül majd ki a kihívás oldalára, foglalni pedig a facebook csoportban lesz lehetőségük a versenyzőknek. (Nyugalom, a kulcsosztásnál jönnek a kulcsfelhasználás részletei, valamint minden szükséges információ is fel fog kerülni az oldalra! De addig is elbújtak az árnyak közé :) )
  2. A kiskulcs: az eljárás ugyanaz lesz, mint a főkulcsnál. Közvetlenül a főkulcs kiosztása után kerül sor rá.
  3. Titkos kulcs: a jelentkezésnél az íróknak választani kell egy könyvcímet, amihez hozzá van rendelve egy titkos kulcs. Az író a jelentkezése elfogadása után egyből megkapja ezt a kulcsot.

A titkos kulcsot nem lehet cserélni, ellenben a választott kulcs esetében erre egyszeri lehetőség van, 5 pont levonása ellenében, ami a pontok végösszegéből kerül levonásra.

A határidő lejárta után is lesz lehetőség az elkészült műveket beküldeni: az első nap -1 pont, a második nap -2 pont, a harmadik nap -3, a negyedik -4, az ötödik nap -5 pont levonás ellenében. További késést sajnos nem tudunk elfogadni, de természetes, ha magánéleti probléma okozza a fennakadást, és az író szeretné elküldeni a történetét, megértőek vagyunk; ez az író lelkiismeretére és becsületére van bízva, valamint további pontlevonással jár.

A történetek műfaja (majdnem) kötetlen: novella, ami a horrortól kezdve a humoros történeten át a drámáig bármi lehet. A PWP nem megengedett, de az erotikus tartalom igen; amennyiben szexuális töltetű történetet szeretnél írni, mindenképpen úgy építsd fel, mint egy átlagos novellát, azaz: legyen indokolt, hogy miért szerepel benne zömében +18-as jelenet. Hetero és (fem)slash egyaránt megengedett, de fontos, hogy a szereplők 14 év fölöttiek legyenek.

A csúnya beszéd és az erőszak (kínzás, gyilkosság, stb.) sincs tiltva, de az elvárás itt is ugyanaz, mint az előzőnél: indokolt legyen.

A crossover szintén nem megengedett, maradjunk a Darren Shan Vámpírvilág keretein belül, tehát a szerző más univerzumai (pl. Démonvilág) is tiltottak a kihívás során.

Terjedelmi korlát: minimum 2500 szavas novellákat várunk, a maximum szószám pedig 5000. A minimumszintnél nem, de a maximumnál megengedett +10%-os szótúllépés (azaz a végső határérték 5500 szó).

A történetet bétázni kell, vagyis szükséges, hogy megkérj valakit, aki átnézni neked a novelládat a beküldés előtt. Ha nincs ilyen ismerősöd, jelezd a FB csoportban, és a szervezők, vagy akár az írótársaid is segíteni fognak neked.

A történetek elkészítésére a kulcsosztást követően 3 hét áll rendelkezésére a versenyzőknek.

Fejléc a történethez:

Cím: a történeted címe

Tartalom: egy rövid, kiragadott részlet, vagy összegzés, lehetőleg spoiler nélkül, hogy miről szól a történeted.

Korhatár: nincs, +12, +16, +18?

Műfaj: dráma, paródia, romantikus, horror, krimi, humoros, slash, fluff, egyéb?

Figyelmeztetések: AU, OCC, erotikus tartalom, csúnya beszéd, függővég, szereplő halála, kínzás, más nyalánkság?

Jogok: A Darren Shan világához tartozó jogok Darren Shant illetik, a novellából anyagi hasznom nem származik.

Megjegyzés: bármi, amit szeretnél megosztani a neved leleplezése nélkül! Pl.: zene (linkkel), kép (linkkel), idézet, magyarázat a novellához amennyiben szükséges, esetleg köszönetnyilvánítás a bétádnak, etc.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://darren-shan-kihivas.blog.hu/api/trackback/id/tr8011691771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása